Belysning

Få monteret dine lamper rigtigt første gang – Det er det vi er gode til.
Vi udfører professionel opsætning af alle typer belysning. Både hos private, og i butikker og erhverv.

Montering af lamper:
Har i købt en ny lampe til dagligstuen eller til over spisebordet, så ring til os. Vi er eksperter i at montere alle typer lamper i private hjem. Og vi rådgiver jer også gerne om hvilke lamper der passer bedst ind, eller hvor eller hvordan de bedst skal monteres, for at skabe en hyggelig atmosfære hjemme hos jer.
Det er jo enormt vigtigt for vores velbefindende hvilken belysning vi færdes i. Dårlig belysning kan få folk til at se trætte og hærgede ud. Og generelt kan lyskilder af for dårlig kvalitet eller med for ”koldt” lys, være med til at skabe et dårligt indeklima.

Udendørsbelysning:
Vi monterer også udendørslamper.
Er dine udendørs lamper blevet gamle og trænger til at blive udskiftet. Eller synes du at der er lige lovligt mørkt i din indkørsel om vinteren. Så giv os et kald.
Der er vise specielle regler der gælder for udendørs lamper, der gør at det ikke kan anbefales at i gør det selv.
For det første er det vigtigt at der ved tilslutnings stedet bliver tætnet helt, ved hjælp af en membran eller silikone fugemasse. For at undgå at regn kan trænge ind i lampen. Et andet krav er at kapslingsklassen skal være mindst af kategorien IP44. Om din lampe lever op til dette, vil som regel stå på lampens indpakning.
Skal vi lave ny installation til jeres udendørs belysning, kan vi også klare det. Den normale standard løsning til udendørs orienterings lys, vil som regel være et kombineret Skumrings relæ (lys føler) og bevægelsessensor. Det er altså en bevægelses sensor der kun tænder når det er mørkt. Smart ikke?

Kontor belysning:
Dårlig belysning på arbejdspladsen kan være skyld i hovedpine, muskelspændinger, trætte øjne og generel træthed. Og vis lyset slet ikke passer til arbejdets karakter vil det blive besværliggjort, og kan gøre at arbejdet tager længere tid, og bliver langt mere anstrengende.
Lyset er derfor en meget vigtig, og ofte undervurderet, del af det samlede arbejdsmiljø på en arbejdsplads.
Vis i skal have sat lys op i jeres kontor lokaler. Anbefaler vi at få lavet nogen lys beregninger først, og så få valgt de rigtige lamper, før opsætningen. Vi samarbejder med flere forskellige lampe fabrikanter som kan komme ud og lave disse lys beregninger for jer. Vi formidler gerne kontakten.

Der findes regler for hvordan belysning skal være på arbejdspladser. Dansk Standards DS 700 er det gældende reglement på dette område. På arbejdspladser skal den følges til punkt og prikke. Og Arbejdstilsynet holder faktisk kontrol med om den bliver overholdt.

Lagerbelysning:
For lagerhalsbelysning gælder stort sæt det samme som for kontor belysning.
Bortset fra et det kan være en god ide med en eller anden form for lys styring, hvis man ikke har det i forvejen. Da der typisk vil være mange mennesker der på skift færdes i en lager hal. Så en eller anden form for automatisk styring af lyset vil typisk være en fordel.

Spotsbelysning:
Har du fået lavet et nyt flot køkken, og gerne vil give det et ekstra pift med noget lir, så få lavet spots i loftet og under skabene, det er både flot og moderne. Vi laver alle typer af spots installationer.
Nogen folk kaster sig ud i at selv opsætte spots, da de jo kan købes som samlesæt i for eksempel Ikea og mange andre steder. Men dette kan faktisk være farligt, da der gælder helt særlige regler for spots, i forhold til at montere en almindelig lampe. Kablerne være varmebestandige, transformeren skal sættes så den er let tilgængelig, og så gælder der specielle regler for hvilken isolering der må være over spotten. Så det er bedst at ringe efter en professionel.

Trapppelys:
Vi opsætter også belysning i beboelses ejendomme. Lamper på hovedtrapper, bagtrapper og i kældre, skal generelt være nemme og rengøre, og robust byggede.
Er der brug for det, kan vi også lave hele installationen helt fra bunden.
Her vil man typisk anvende et relæ med en indbygget timer, kaldet en trappe automat, til at slukke lyset efter folk har tændt det. På denne måde slippe man for at lyset står og brænder unødvendigt, og hermed sparer man på elregningen.
Mere avancerede styringer kan naturligvis også fås.